Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Drvene montažne kuće (vikend kuće)

 

Drvo je jedno od najizdržljivijih građevinskih materijala što potvrđuje i niz drvenih građevina u Skandinaviji
starijih od 600 godina. U suvremenom svijetu nezaobilazan je trend ekološka učinkovitost kroz koju se čovječanstvo okreće prirodi i zdravom načinu života u svim segmentima. Upravo stoga drvo sa svojim ekološkim, biološkim i ekonomskim prednostima iznova postaje sve atraktivniji materijal za izgradnju kuća i
ostalih drvenih objekata.

 

.....................

 

 

 

Izbor Vaše buduće kuće potrebno je sagledati kroz razne aspekte, a odluku nipošto ne treba donositi naprečac. Postoje mnogi razlozi za odabir drvene kuće, zdraviji ambijent, bliskost prirodi, želja za estetikom a posebno cijena. Neupitan razlog jeste mnogo zdraviji ambijent u odnosu na ostale tipove gradnje. Klasične, zidane kuće i objekti uglavnom su hermetički zatvoreni, nisu prozračni te ne osiguravaju dovoljnu izmjenu zraka u prostorijama.


Zato je u zidanim objektima potrebno osigurati skupe ventilacijske uređaje ili na manjim objektima otvarati
vrata i prozore što rezultira rashlađivanjem prostorija zimi i zagrijavanjem ljeti.
Nasuprot tome u drvenim kućama uvijek ima dovoljno svježeg zraka te nisu potrebni ventilacijski uređaji niti
otvaranje vrata i prozora. Unutar prostorija obavlja se prirodna ventilacija kroz vanjske zidove. U drvenoj kući, dakle, nema propuha, a odlična izolacijska svojstva drveta omogućuju prirodnu termoregulaciju tako da zimi budu ugodno tople, a ljeti da daju svježinu.

 

 

.....................

 

BRVNARE - KUĆE IZ VAŠIH SNOVA!

Brvnare, kao svojevrstan nacin gradnje, su nastale vjekovima prije civilizacije kakvu mi poznajemo. Vremenom su opstale, i nisu mnogo mjenjale svoju prvobitnu formu i ljepotu prirodnog materijala. Drvo, kao osnovni materijal za izgradnju brvnara, je najstariji materijal kojim se nekada gradilo.

Drvene vikendice, kuce za stanovanje, djecije kuce za igru, brvnare karakteriše velike izolacione mogucnosti, kao i brza i izuzetno povoljna izgradnja.

Danas, kada nas na svakom koraku docekuju asfalt, beton, celik, aluminijum...., više nego ikada, potreban nam je mir i prirodan sklad koje nam jedino drvo može pružiti. Povratak zdravom životu Vam garantuje zdravo životno okruženje. Ovdje smo da Vam predstavimo našu viziju zdravog življenja.

 

 

.......................

 

 

 

Kuća kakvu ste odivjek željeli

Tehnička evolucija i moderno projektiranje drvenih kuće dovele su do tog da se u spoju tradicije i tehnologije proizvode sigurne, ekološke i zdrave drvene kuće po mjeri covjeka. Suvremena tehnologija dovela je do veće izdržljivosti i postojanosti same drvene građe, te su se naprednim načinima projektiranja otklonili klasicni nedostatci tradicionalne drvene gradnje. Drvene kuće pružaju idealan suživot s prirodom a da pri tom daju izvanrednu toplinsku i zvučnu izolaciju te regulaciju vlage. Zbog te izolacije drvene kuće spadaju u kategoriju niskoenergetskih objekata koji zadržavaju toplinu zimi dok su preko ljeta ugodno
rashlađene.

 

 

......................

 

 

Ispitivanja su pokazala da je kod kuća od drvenih trupaca znatno manji rizik od požara nego kod klasične gradnje. Drvene su građevine i seizmički izdržljivije jer na podrhtavnje tla reagiraju na povoljniji način u odnosu na klasično građene objekte. Sama izgradnja drvene kuće je u potpunosti suh sistem gradnje, što osim brže gradnje daje mogućnost useljenja u zdrav i ugodan prostor odmah po završetku radova.

 

 

 

 

 

Dođite da zajedno osmislimo vaš kutak topline.
Brvnara – zdrava kuća za život u skladu sa prirodom.
BRVNARE – KUĆE IZ VAŠIH SNOVA!

 

 

 

Peuzmite naš katalog drvenih vikend kuća